سالروز میلاد باسعادت حضرت جوادالائمه امام محمد تقی علیه‌السلام تهنیت باد

امام جواد علیه السلام 2

دهم رجب المرجب، سالروز میلاد با سعادت اسوه شکیبائی، تندیس تقوا و پارسائی، مشعل حق و حقیقت، جلوه جمال الهی و جلال کبریائی، الهام بخش اخلاص و معرفت، حضرت جوادالائمه امام محمدِتقی علیه‌السلام تبریک و تهنیت باد.

صلوات خاصه امام جواد علیه‌السلام:

«بِسمِ اللهِ الرَّحمنِ الرَّحیمِ

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدِ بْنِ عَلِيِّ بْنِ مُوسَى

عَلَمِ التُّقَى وَ نُورِ الْهُدَى وَ مَعْدِنِ الْوَفَاءِ

وَ فَرْعِ الْأَزْكِيَاءِ وَ خَلِيفَةِ الْأَوْصِيَاءِ وَ أَمِينِكَ عَلَى وَحيِكَ‏

اللَّهُمَّ فَكَمَا هَدَيْتَ بِهِ مِنَ الضَّلاَلَةِ وَ اسْتَنْقَذْتَ بِهِ مِنَ الْحَيْرَةِ وَ أَرشَدْتَ بِهِ مَنِ اهْتَدَى وَ زَكَّيْتَ بِهِ مَنْ تَزَكَّى‏

فَصَلِّ عَلَيْهِ أَفْضَلَ مَا صَلَّيْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ أَوْلِيَائِكَ وَ بَقِيَّةِ أَوْصِيَائِكَ إِنَّكَ عَزِيزٌ حَكِيمٌ‏».

امام جواد علیه‌السلام: «علَيْكُمْ بِطَلَبِ الْعِلْمِ، فَإنَّ طَلَبَهُ فَريضَةٌ وَالْبَحْثَ عَنْهُ نافِلَةٌ، وَ هُوَ صِلَةُ بَيْنَ الاْخْوانِ، وَ دَليلٌ عَلَى الْمُرُوَّةِ، وَ تُحْفَةٌ فِى الْمَجالِسِ، وَ صاحِبٌ فِى السَّفَرِ، وَ أُنْسٌ فِى الْغُرْبَة؛ بر شما باد به تحصيل علم و معرفت، زیرا فراگيرى آن واجب و بحث پيرامون آن مستحب و سودمند است. علم ارتباط میان دوستان و برادران، نشانه مروّت و جوانمردى، تحفه مجالس و محافل، همدم و رفيق انسان در سفر و انيس و مونس او در تنهایى است» (حلية الأبرار، جلد 4، صفحه 599).

امام جواد علیه‌السلام می‌فرمایند: «خَفْضُ الْجَناحِ زینَةُ الْعِلْمِ، وَ حُسْنُ الاْدَبِ زینَةُ الْعَقْلِ، وَبَسْطُ الْوَجْهِ زینَةُ الْحِلْمِ؛ تواضع و فروتنی زینت‌بخش علم و دانش است، ادب داشتن و اخلاق نیک زینت‌بخش عقل می‌باشد، خوش‌رویی با افراد زینت‌بخش حلم و بردباری است»(بحارالانوار، ج۷۵، ص۹۱).

امام جواد عليه السلام فرمودند: «الْمُؤْمِنُ يَحْتَاجُ إِلَى تَوْفِيقٍ مِنَ اَللَّهِ وَ وَاعِظٍ مِنْ نَفْسِهِ وَ قَبُولٍ مِمَّنْ يَنْصَحُهُ؛ مومن به توفیق خدا و داشتن پندگویی درونی و خوی نصیحت پذیری از کسی که او را نصیحت می کند نیاز دارد» (تحف العقول صفحه 457).

حضرت امام محمدتقی علیه‌السلام، میوه دل حضرت ثامن الحجج امام رضا علیه‌السلام در دهم رجب سنه ۱۹۵ هجری قمری در مدینه منوّره متولد شد و بر شاخسار امامت شکوفا گشت. پدر بزرگوار ایشان حضرت امام رضا علیه‌السلام و مادر گرامیشان بانوی با فضیلتی بنام «سبیکه» است که امام رضا (ع) او را «خیزران» نامید.

چه مولود مبارک و پرخیر وبرکتی !

مبارک باد بر محبان خاندان ولاء، میلاد پر برکت حجت نهم، مظهر طهارت و تقوا، پیشوای جود و سخا، حضرت جواد الائمه علیه‌السلام؛

این امام همام از دوران کودکی به هدایت خلق همت گماشت و آنچنان چشمه علوم الهی در قبلش جوشیدن گرفت که گوهر گرانبهای کلامش، عالمان و فقیهان بزرگ را مبهوت ساخت. ایشان از هر فرصتی برای جهاد علمی و تربیت شاگردان و اصحاب شایسته استفاده می کردند و در سخاوت و جود، همچون آفتاب بر جهان هستی می تابیدند، آنگونه که دست هایش چون ابر بهاری بود و باران عطا و بخشش آن هر حاجتمندی را بی نیاز می ساخت و هر کس از ایشان در خواستی داشت، بی بهره و دست خالی باز نمی گشت.

دهم رجب المرجب، سالروز میلاد با سعادت اسوه شکیبائی، تندیس تقوا و پارسائی، مشعل حق و حقیقت، جلوه جمال الهی و جلال کبریائی، الهام بخش اخلاص و معرفت، حضرت جوادالائمه امام محمدِتقی علیه‌السلام را خدمت حضرت ولی عصر عجّل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف، مقام معظم رهبری مدظله‌العالی و همه دوستداران حضرت تبریک و تهنیت عرض می نماییم.