به همت معاونت پژوهش جامعه‌الزهرا(س)؛

پیش‌نشست تخصصی چهاردهمین همایش بین‌المللی دکترین مهدویت برگزار شد

پیش نشست دکترین مهدویت

پیش‌نشست تخصصی چهاردهمین همایش بین المللی دکترین مهدویت با موضوع مهدویت محور مشترک مذاهب اسلامی در جامعه‌الزهرا(سلام‌الله‌علیها) برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی و بین الملل، پیش نشست تخصصی چهاردهمین همایش بین المللی دکترین مهدویت با موضوع «مهدویت محور مشترک مذاهب اسلامی» به همت معاونت پژوهش جامعه‌الزهرا(سلام‌الله‌علیها) و با حضور پژوهشگران، اساتید و طلاب جامعه‌الزهرا(سلام‌الله‌علیها) برگزار شد.

حجت الاسلام والمسلمین دکتر حائری پور و حجت الاسلام والمسلمین دکتر احمدی کچایی از اعضای هیئت علمی مؤسسه آینده روشن در این پیش نشست حضور داشتند.

پس از تلاوت آیاتی از کلام الله مجید، دبیر جلسه ضمن خوشامدگویی به مهمانان، توضیحاتی پیرامون اجلاس دکترین مهدویت و کمیسیون حاضر بیان کرد.

در ادامه، دکتر علیپور مدیر گروه پژوهشی فلسفه و کلام جامعه‌الزهرا(سلام‌الله‌علیها) به ارائه مقاله با عنوان «ضرورت مهدویت پژوهی در عصر حاضر»پرداخت.

وی با تأکید بر دوران عسرت قرن معاصر، ضرورت آینده پژوهی در جهان و نیز به طور خاص مهدویت‌پژوهی در میان مسلمانان را تبیین کرد.

همچنین سرکار خانم دکتر علی اکبری مقاله «تغییر در نگرش نسبت به جامعه آرمانی از دیدگاه مسلمانان»را ارائه کرد.

وی با اشاره به دیدگاه‌های متعدد درباره جامعه آرمانی، به مقایسه مهمترین این نظریه ها با دیدگاه مهدویت پرداخت.

پس از آن سرکار خانم فهیمی با ارائه مقاله «بررسی تطبیقی جریان جهیمان العتیبی و گروه داعش در بهره گیری از اندیشه مهدویت» و با اشاره به جریان‌های انحرافی موجود به تبیین نگرش‌های این دو دیدگاه و بیان ادعای آنان در موضوع مهدویت پرداخت.

در ادامه، سرکار خانم سلطانی مقاله «اثبات وجود مستمر حجه الله با تاکید بر آیه صادقین» را ارائه کرد.

وی با بهره گیری از تفاسیر مختلف به تببین و اثبات مسئله مهدویت با تمسک به آیه 119 سوره توبه پرداخته و شبهات و اشکالات موجود را نیز پاسخ گفت.

پس از ایشان، سرکار خانم دکتر هاشمی به ارائه مقاله «کیفیت شان هدایتی امام زمان(عج) در دوران غیبت کبرا» پرداخت.

همچنین سرکار خانم پناهی مقاله «بررسی هویت و کاربست وجودی حضرت مهدی پس از ظهور از دیدگاه فریقین»را ارائه کرد.

پس از ارائه مقاله توسط هریک از پژوهشگران، داوران به نقد و ارزیابی مقالات پرداخته و نکات لازم را متذکر شدند.

حائری پور

کچایی