به گزارش روابط عمومی، حجت الاسلام و المسلمین اصغر اخوی در بیست و سومین نشست علما و شهدا، با موضوع «سیره اخلاقی تربیتی شهید آوینی»، عنوان کرد: شهید دارای بالاترین درجه و جایگاه بشری است، از همین رو هرکسی توفیق دستیابی به این مقام را پیدا نمیکند.
مدیر مرکز مشاوره جامعه الزهرا سلاماللهعلیها افزود: امروز ما هر چه داریم از دفاع مقدسی است که دلاوران زمان جنگ انجام دادند، اگر به مدرسه میرویم و شب با خیال راحت سر بر بالین میگذاریم و هنوز اصالت ایرانی خود را حفظ کرده ایم، همه اینها مدیون سربازان وطن است که هرگز از فداکار ی برای دیگران دریغ نورزیدند.
حجتالاسلاموالمسلمین اخوی در ادامه به ابعاد مختلف شخصیت شهید مرتضی آوینی پرداخت و این شهید والامقام را دوربین به دستِ فراری از دوربین و دیده شدن نامید وگفت: شهید آوینی، دارای فوق لیسانس معماری از دانشکده هنرهای زیبا بود. او میگفت: «حقیر هرچه آموختهام از خارج دانشگاه است، بنده با یقین کامل میگویم که تخصص حقیقی در سایه تعهد اسلامی به دست میآید و لاغیر، قبل از انقلاب بنده فیلم نمیساختم اگرچه با سینما آشنایی داشتم.»
وی ادامه داد: «موسسه فرهنگی روایت فتح» اواخر سال 137۰ به فرمان مقام معظم رهبری تاسیس شد تا به کار فیلمسازی مستند و سینمایی درباره دفاع مقدس بپردازد و تهیه مجموعه روایت فتح را که بعد از پذیرش قطعنامه رها شده بود، ادامه دهد.
این جانباز دفاع مقدس یادآور شد: شهید آوینی و گروه فیلمبرداران «روایت فتح» سفر به مناطق جنگی را از سر گرفتند و طی مدت کمتر از یک سال، کار تهیه 6 برنامه از مجموعه 10 قسمتی «شهری در آسمان» را به پایان رساندند ومقدمات تهیه مجموعههای دیگری را درباره آبادان، سوسنگرد، هویزه و فکه تدارک دیدند.
حجتالاسلاموالمسلمین اخوی تصریح کرد: ساده زیستی، شجاعت و از خودگذشتگی، خانواده دوستی، اهمیت به نماز اول وقت، خواب کم، ولایتمداری، شجاعت و عشق به شهادت از ویژگیهای شهیدآوینی بود.
وی ضمن بیان چند خاطره از شهید آوینی تاکید کرد: ایشان به تعبیر خودش از یک راه طی شده سخن میگفت: «تصور نکنید من با زندگی به سبک و سیاق متظاهران به روشنفکری ناآشنا هستم. خیر. من از یک راه طی شده با شما حرف میزنم. من هم سالهای سال در یکی از دانشکدههای هنری درس خواندهام، به شبهای شعر و گالریهای نقاشی رفتهام. موسیقی کلاسیک گوش دادهام، ساعتها از وقتم را به مباحثات بیهوده درباره چیزهایی که نمیدانستهام گذراندهام. من هم سالها با جلوه فروشی و تظاهر به دانایی بسیار زیستهام، ریش پرفسوری و سبیل نیچهای گذاشتهام… اما بعد خوشبختانه زندگی مرا به راهی کشانده است که ناچار شدهام رودربایستی را نخست با خودم و سپس با دیگران کنار بگذارم.»
مدیر مرکز مشاوره جامعه الزهرا سلاماللهعلیها تصریح کرد: شهید آوینی در دفاع از مبانی وگفتمان انقلاب اسلامی و خط شهدا، کوشا و بیقرار بود، این شهید بزرگوار، رشادت و شجاعت فراوانی داشت و در نهایت با دلبستگی شدید به خط امام خمینی (ره) و گفتمان اصیل انقلاب اسلامی، در تاریخ 20 فروردین 1372 در منطقه فکّه در حال بررسی لوکیشن فیلم مستند «شهری در آسمان» به همراه محمد سعید یزدانپرست با مین برخورد کرد و بر اثر اصابت ترکش مین باقیمانده از جنگ ایران و عراق، به شهادت رسید.
حجتالاسلاموالمسلمین اخوی یادآور شد: رهبر معظم انقلاب مدظلهالعالی در مراسم تشییع پیکر ایشان فرمودند: «من خودم بزرگترین داغدار این مصیبت هستم».
نظرات