با محوریت پنجمین همایش بین المللی کتاب سال بانوان؛

زمینه‌های همکاری مشترک میان جامعه‌الزهرا(س) و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بررسی شد

دیدار مدیر جامعه با حجت الاسلام جهانگیری سهروردی (6)

در دیدار رئیس دفتر نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در شهر قم با مدیر جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها، زمینه‌های همکاری مشترک میان این دو نهاد با محوریت پنجمین همایش کتاب سال بانوان مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش روابط عمومی، در نشستی با حضور خانم سیده زهره برقعی مدیر جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها، حجت‌الاسلام‌والمسلمین یحیی جهانگیری سهروردی رئیس دفتر نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در شهر قم و سرکار خانم صدیقه شاکری معاون پژوهش جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها، راهکارهای گسترش تعاملات علمی، فرهنگی و بین‌المللی در راستای برگزاری پنجمین همایش کتاب سال بانوان مورد بررسی قرار گرفت.

در این نشست، خانم سمیه حاجی اسماعیلی دبیر علمی پنجمین همایش بین المللی کتاب سال بانوان، خانم معصومه فراهانی مدیر کل همکاری‌ها و پشتیبانی‌های پژوهشی معاونت پژوهش جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها، حجت‌الاسلام‌والمسلمین تقی زاده و آقای معصومیان از مسئولان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی قم حضور داشتند.

کتاب سال بانوان جلوه‌ای از تحول انقلاب اسلامی در عرصه نقش‌آفرینی بانوان است/ جامعه‌الزهرا سلام‌الله‌علیها ظرفیت مهمی برای همکاری‌های بین‌المللی دارد

خانم برقعی در این نشست، ضمن تسلیت ایام محرم، با اشاره به همکاری‌های پیشین جامعه‌الزهرا سلام‌الله‌علیها با نهادهای علمی و فرهنگی به ویژه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، بر ضرورت استمرار این تعاملات با تعیین چارچوب‌های مشخص تأکید کرد.

مدیر جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها با معرفی اجمالی معاونت‌ها و بخش‌های پژوهشی و بین‌المللی این مؤسسه علمی حوزوی، اظهار داشت: جامعه‌الزهرا سلام‌الله‌علیها با توجه به جایگاه علمی و فرهنگی خود و حضور طلبه‌هایی از بیش از 70 کشور جهان، ظرفیت مهمی برای همکاری‌های بین‌المللی دارد.

برقعی تأکید کرد: بخش بین‌الملل جامعه‌الزهرا سلام‌الله‌علیها به‌ویژه پس از تأکیدات مقام معظم رهبری در برنامه چهلمین سال تأسیس این مؤسسه علمی حوزوی، به محور اصلی فعالیت‌ها تبدیل شده و آمادگی دارد همکاری‌های علمی و فرهنگی گسترده‌تری را با نهادهای مختلف آغاز کند.

وی بیان داشت: یکی از توصیه‌های رهبر معظم انقلاب مدظله‌العالی در دیدار 30 آبان 1403 و در چهلمین سال تأسیس جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها این بود که بانوان طلبه باید در مجامع علمی حضور داشته باشند و بر صدور انقلاب در مجامع مختلف جهان تأکید داشتند.

مدیر جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها با اشاره به اهمیت برنامه‌های بین الملل جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها یادآور شد: ما در سفرهای بین المللی که به کشورهای پاکستان، تایلند و اندونزی داشتیم، شاهد فعالیت‌های بانوان طلبه در عرصه‌های مختلف بودیم.

برقعی به معرفی اجمالی از معاونت پژوهش، دانشکده بین‌الملل و مرکز آموزش زبان فارسی جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها پرداخت و افزود: همکاری‌ها باید به گونه‌ای طراحی شود که وابسته به تغییرات مدیریتی نباشد و در قالب ساختارهای مکتوب ادامه پیدا کند.

وی در ادامه به پنجمین همایش کتاب سال بانوان که از سوی جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها برگزار می‌شود، اشاره کرد و گفت: این همایش تا کنون به صورت ملی برگزار شده است، اما در چهار همایش قبلی شاهد رشد کمی و کیفی آثار ارسال شده به دبیرخانه بودیم؛ این همایش می‌تواند بانوان را به میدان بیاورد و آثار فاخری تولید می‌شود.

مدیر جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها تصریح کرد: بنا به گفته اساتید ارزیاب چهارمین همایش، کتاب‌ها از سطح بالاتری برخوردار بودند؛ به همین خاطر پیشنهاد شد که پنجمین همایش کتاب سال بانوان به صورت بین المللی برگزار شود.

برقعی با اشاره به نگاه نافذ رهبر معظم انقلاب مدظله العالی به بانوان و نگاه تمدنی نسبت به زنان، گفت: جایگاه زنان در نگاه انقلاب اسلامی را می‌توان در فعالیت‌ها و دستاوردهای جامعه‌الزهرا سلام‌الله‌علیها به‌روشنی مشاهده کرد. کتاب سال بانوان نیز جلوه‌ای از تحولی است که انقلاب اسلامی در عرصه نقش‌آفرینی بانوان رقم زده است.

لزوم نقش‌آفرینی بانوان در مجامع علمی بین‌المللی

در این نشست، حجت‌الاسلام‌والمسلمین یحیی جهانگیری سهروردی با اشاره به ظرفیت‌های گسترده جامعه‌الزهرا سلام‌الله‌علیها، بر ضرورت توسعه همکاری‌های علمی و فرهنگی تأکید کرد و با اشاره به رهنمودهای مقام معظم رهبری درباره گسترش نقش‌آفرینی زنان طلبه در مجامع علمی، گفت: جامعه‌الزهرا سلام‌الله‌علیها باید از ظرفیت استادان و فارغ‌التحصیلان خود در عرصه بین‌الملل بهره گیرد و زمینه‌های حضور و تعامل آنان با مراکز علمی جهان را فراهم کند.

رئیس دفتر نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی استان قم با اشاره به اهمیت گسترش ارتباطات بین‌المللی، به موضوع اعزام استادان به کشورهای مختلف، استفاده از ظرفیت فارغ‌التحصیلان بین‌المللی و توجه به حضور بانوان طلبه در گفتگوهای ادیان اشاره کرد و افزود: این همکاری‌ها می‌تواند به گسترش حضور خواهران طلبه در مجامع علمی جهان کمک کند.

جهانگیری همچنین بر برگزاری رویدادهایی مانند «کتاب سال بانوان» و «جایزه جهانی شهید صدر» با رویکرد بین‌المللی تأکید و آمادگی سازمان فرهنگ و ارتباطات را در اجرایی شدن این برنامه‌ها اعلام کرد.

پنجمین همایش کتاب سال بانوان با رویکرد بین‌المللی و محور زن و خانواده برگزار می‌شود

 خانم صدیقه شاکری، معاون پژوهش جامعه‌الزهرا سلام‌الله‌علیها در این نشست، از حمایت‌های مدیران و اساتید برجسته در مسیر برگزاری همایش‌های ملی و توسعه فعالیت‌های پژوهشی بانوان طلبه قدردانی کرد و از ارتقای کمی و کیفی حضور طلاب در دوره چهارم همایش کتاب سال بانوان خبر داد.

وی با اشاره به برگزاری موفق چهارمین دوره همایش کتاب سال بانوان با محوریت زن و خانواده در بخش ویژه، گفت: در این دوره، نسبت به دوره‌های پیشین، مشارکت طلاب حوزه‌های علمیه رشد چشمگیری داشته است؛ به‌گونه‌ای که سهم بانوان طلبه در مقایسه با شرکت‌کنندگان دانشگاهی به‌طور قابل توجهی افزایش یافته بود.

شاکری ضمن تأکید بر اهمیت ارتقای سطح علمی و پژوهشی این برنامه‌ها، از طرح «مجمع هم اندیشی بانوان مؤلف» به‌عنوان ابتکاری جدید یاد کرد که می‌تواند در شناسایی مسائل و ارائه راهکارهای تخصصی در حوزه زنان و خانواده مؤثر واقع شود.

معاون پژوهش جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها افزود: در صورت فراهم‌شدن زیرساخت‌ها، این طرح در کنار برنامه‌های بین‌المللی در دوره‌های آتی عملیاتی خواهد شد. شاکری همچنین از برنامه‌ریزی برای گسترش فعالیت‌های بین‌المللی خبر داد و اظهار داشت: با توجه به ظرفیت طلاب بین‌المللی از ۷۰ کشور و امکان همکاری با جامعه‌المصطفی، پنجمین همایش کتاب سال بانوان با رویکرد بین‌المللی و به‌ویژه در محور زن و خانواده برگزار می‌شود.

حجت الاسلام و المسلمین تقی زاده از مسئولان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی قم نیز در این نشست، بر لزوم برنامه‌ریزی دقیق و مرحله‌ای برای توسعه فعالیت‌های بین المللی حوزه علمیه قم تاکید کرد و با اشاره به تجارب گذشته در زمینه گفتگوهای دینی و فعالیت‌های پژوهشی، به اهمیت شناسایی مراکز همسو در خارج از کشور و ایجاد همکاری‌های مشترک پیش از گسترش فعالیت‌ها به سایر مراکز اشاره کرد.

وی بر ضرورت تعیین اهداف مشترک در گفتگوهای دینی و شناسایی محورهای همکاری به‌منظور جذب افراد همسو تاکید کردند.

 

مطالب مرتبط :

اشتراک گذاری:

نظرات

نظری هنوز ارسال نشده است

ارسال نظر

ارتباط با جامعة الزهرا(س)

  • نشانی: قم، سالاریه، بلوار بوعلی
  • مرکز تلفن: ۳۲۱۱۲۰۰۰
  • دورنگار: ۳۲۹۲۵۱۱۰
  • صندوق پستی: ۳۷۱۸۵۳۴۹۳
  • کد پستی: ۳۷۱۶۹۱۶۶۴۵