شهادت حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام تسلیت

امام رضا

دوره امامت حضرت علی بن موسی الرضا علیه‌السلام 20 سال استمرار یافت و آن حضرت روز 30 صفر 203ه. ق در سن 55 سالگی مظلومانه به شهادت رسیدند.

سفارش امام رضا علیه السلام به گریه بر مصائب امام حسین علیه السلام
  قَالَ الامام الرّضا علیه السلام: «يَا بنَ شَبيبٍ ، إن كُنتَ باكِيا لِشَيءٍ فَابكِ لِلحُسَينِ [بنِ عليِّ ]بنِ أبي طالِبٍ عليهما السلام؛ فإنَّهُ ذُبِحَ كَما يُذبَحُ الكَبشُ، و قُتِلَ مَعَهُ مِن أهلِ بَيتِهِ ثَمانِيَةَ عَشَرَ رَجُلاً ما لَهُم في الأرضِ شَبيهونَ؛ اى پسر شبيب! اگر مى خواهى براى چيزى بگريى، براى حسين [بن على ]بن ابى طالب عليهما السلام گريه كن؛ زيرا همان گونه كه قوچ را سر مى برند آن حضرت را سر بريدند و از افراد خانواده او هيجده مرد كشته شدند، كه در روى زمين نظير نداشتند» (عيون أخبار الرِّضا: 1/299/58).
توصیه امام رضا علیه السلام به حسن رفتار در جامعه و رأفت با خانواده
قَالَ الامام الرّضا علیه السلام : قَالَ رَسُولُ اللَّه صلّی الله علیه و آله: «أَحْسَنُ‏ النَّاسِ‏ إِيمَاناً أَحْسَنُهُمْ خُلُقاً وَ أَلْطَفُهُمْ بِأَهْلِهِ وَ أَنَا أَلْطَفُكُمْ بِأَهْلِي؛ بهترين مردم از نظر ايمان، خوش‏خوى‏ترين و مهربان‏ترين آنها نسبت به خانواده‏اش مى‏باشد  و من مهربان‏ترين شما به خانواده‏ام هستم» (عیون اخبارالرضا،ج2، ص 38).
قَالَ الامام الرّضا علیه السلام : قَالَ رَسُولُ اللَّه صلّی الله علیه و آله: «أَقْرَبُکمْ مِنِّی مَجْلِساً یوْمَ الْقِیامَةِ أَحْسَنُکمْ خُلُقاً وَ خَیرُکمْ لِأَهْلِهِ؛ در قيامت نزديك‌ترين شما به من از نظر مقام و جايگاه خوشخوترين شما است و خوبترين شما [بهترين شما] آن كس است كه با خانوادۀ خود به نيكى و مهربانى رفتار نمايد» (عیون اخبارالرضا،ج2، ص 38).

جز به دیدار حریمت دگرم مرهم نیست
هیچ کس غیر شما بر دل من محرم نیست