حضور کاروان همپای قافله زینب(س) در مسجد حنانه

کاروان همپای قافله زینب علیهاالسلام با حضور در مسجد حنانه، اعمال این مسجد را به جای آوردند.

به گزارش روابط عمومی و بین‌الملل، کاروان همپای قافله زینب علیهاالسلام روز گذشته در مسجد حنانه حضور یافتند و اعمال این مسجد را به جای آوردند.

مسجد حنانه از مساجد متبرکه شهر نجف است که طبق نقل‌های تاریخی، زمین آن، دو بار در عزای امامان شیعه، یک بار در زمان تشییع علی بن ابی‌طالب علیه‌السلام و یک بار نیز بعد از واقعه عاشورا ناله کرده است.

امام صادق(ع) هنگام سفر به کوفه و نجف، در سه مکان توقف کردند و نماز گزاردند كه یکی از آنها در این محل بوده است. هنگامی که علّت را پرسيدند، فرمودند: "وقتی سرهای شهيدان کربلا را به کوفه می‌آوردند تا نزد عبيدالله بن زياد ببرند، سر مقدّس حضرت سيد الشهدا علیه‌السلام را در اين محل بر زمين نهاده اند».

مسجد حنانه ضريح كوچكی قرار دارد كه محل سر مبارك امام حسين علیه‌السلام بوده است .

در وجه نامگذاری این مسجد گفته‌اند حنانه (گریه‌کننده) نامیدن این مسجد به علت ناله آن ستون در زمان تشیع جنازه علی است. وجه دیگر را ناله زمین این منطقه در زمان حضور سرهای کشتگان کربلا دانسته‌اند. برخی نیز گفته‌اند نام این مسجد از «حنا»، نام دیر قدیمی مسیحیان که در این محل قرار داشته، گرفته شده است.