با حضور مدیر جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها؛

نشست «پژوهش فقهی با اولویت مسائل مورد نیاز نظام» برگزار شد

جلسه مدیر جامعه با مسئولان فقه (5)

در نشستی تخصصی با حضور مدیر جامعه‌الزهرا سلام‌الله‌علیها و جمعی از معاونان، مدیران و اساتید پژوهشگر، طرحی کلان برای پژوهش فقهی با رویکرد بین‌رشته‌ای کلید خورد؛ طرحی که هدف آن پاسخ‌گویی به نیازهای نظام اسلامی با تمرکز بر حوزه زن و خانواده و بهره‌گیری از ظرفیت‌های علمی و پژوهشی داخلی است.

به گزارش روابط عمومی، نشست «پژوهش فقهی با اولویت مسائل مورد نیاز نظام» با حضور سرکار خانم سیده زهره برقعی، مدیر جامعه‌الزهرا سلام‌الله‌علیها، سرکار خانم افتخار یوسفی معاون آموزش و تربیت و جمعی از مدیران، اساتید و پژوهشگران برگزار شد.

در این نشست، برنامه‌ریزی برای آغاز یک حرکت علمی عمیق، هدفمند و میان‌رشته‌ای در حوزه فقه، به‌ویژه با تمرکز بر مسائل زن و خانواده، در دستور کار قرار گرفت.

خانم سیده زهره برقعی مدیر جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها در سخنان آغازین خود، بر ضرورت تولید پژوهش‌های متقن علمی و قابل ارائه به نهادهای تصمیم‌گیر تأکید کرد و افزود: لازم است از توان نخبگان فقهی بهره بگیریم و با دعوت از کارشناسان حوزه‌های مرتبط مانند جامعه‌شناسی، اقتصاد و پزشکی، پژوهش‌هایی میان‌رشته‌ای و کاربردی ارائه دهیم. هرچند این مسیر زمان‌بر است، اما باید نتایجی به دست آید که بتواند به حل مسائل نظام کمک کند.

برقعی ادامه داد: ظرف دو هفته، موضوعات اولویت‌دار شناسایی و موضوع مناسب برای آغاز طرح انتخاب خواهد شد.

خانم افتخار یوسفی معاون آموزش و تربیت جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها در این نشست، بر اهمیت انتخاب موضوع پژوهش تأکید کرد و آن را در جذب نیرو، همراه‌سازی اساتید و شکل‌گیری کارگروه مؤثر دانست.

معاون آموزش و تربیت جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها پیشنهاد داد: کار در گام نخست با ظرفیت محدود اما با کیفیت آغاز شده و پس از آماده‌سازی زیرساخت‌ها گسترش یابد.

در ادامه جلسه، خانم شریعت ناصری رئیس پژوهشگاه مطالعات اسلامی جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها با تمرکز بر چیستی و چگونگی کار، افزود: ضروری است تعریف دقیق موضوع پژوهشی، چارچوب‌های میان‌رشته‌ای و سازوکار اجرایی آن در قالب طرح مشخص شود. برای تداوم فعالیت نیز باید مشوق‌های لازم برای پژوهشگران فراهم گردد.

سرکار خانم سیده مریم برقعی رئیس پژوهشکده فقه و حقوق پژوهشگاه مطالعات اسلامی به مشکلات زیرساختی، دشواری در جذب افراد توانمند، و نبود ضوابط مشخص برای تعیین مسیر پژوهش اشاره کرد و در ادامه، درباره چالش‌های این کار توضیحاتی ارائه داد.  

خانم رجبیان مدیر حلقه‌های علمی دورۀ عالی فقه و اصول جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها نیز جذب پژوهشگر را مسئله اصلی دانست و به ظرفیت‌های علمی و دوره فقه عالی و غیره اشاره کرد.

خانم حیدری مجد مسئول بسیج اساتید و نخبگان جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها و حوزه‌های علمیه خواهران قم، تجربه موفق پروژه «تربیت نسل منتظر» را مطرح کرد و گفت: در آن پروژه با همکاری گروهی، ۶۳۰ فایل صوتی از استاد شجاعی درباره مهدویت آماده‌سازی شد و نتایج خوبی به همراه داشت. باور به امدادهای الهی و مدیریت قوی، رمز موفقیت چنین طرح‌هایی است.

خانم حائری شیرازی رئیس اداره پاسخ به سوالات جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها نیز به موضوع پروژه‌های کلان مانند سند منشور سلامت زنان، لزوم پرداختن به رویکرد دینی و غیره اشاره کرد.

خانم هاشمی معاون پژوهش پژوهشگاه مطالعات اسلامی جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها، ظرفیت‌های موجود در مجموعه را ارزشمند دانست و به تجربه جلسه‌ای با مجتمع قضائی شوق زندگی اشاره کرد.

این جلسه مصوباتی را به همراه داشت که مهم‌ترین آنها شامل تدوین پیش‌نویس آئین‌نامه و ضوابط، استفاده از همیار پژوهش، تجهیز کتابخانه پژوهش به منابع جدید. بررسی فعالیت سایر بخش‌ها برای جلوگیری از موازی‌کاری، تجمیع و اولویت‌بندی موضوعات پژوهشی،  آغاز طرح در حوزه فقه و توسعه آن و همچنین تاکید بر تولید نظریه‌های قابل دفاع با نگاه میان‌رشته‌ای و دقت در انتخاب اعضای کارگروه بود.

مطالب مرتبط :

اشتراک گذاری:

نظرات

نظری هنوز ارسال نشده است

ارسال نظر

ارتباط با جامعة الزهرا(س)

  • نشانی: قم، سالاریه، بلوار بوعلی
  • مرکز تلفن: ۳۲۱۱۲۰۰۰
  • دورنگار: ۳۲۹۲۵۱۱۰
  • صندوق پستی: ۳۷۱۸۵۳۴۹۳
  • کد پستی: ۳۷۱۶۹۱۶۶۴۵