مدیر جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها تبیین کرد:

گام تازه حوزه و هلال‌احمر در ترویج فرهنگ بشردوستی

IMG_20250515_185418_439

به گزارش روابط عمومی، سومین همایش «مبلغان بشردوستی» با محوریت تقویت تعامل میان حوزه‌های علمیه و جمعیت هلال‌احمر و با حضور طلاب، مبلغان، امدادگران و فعالان اجتماعی در تالار بیداری اسلامی جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها برگزار شد.

خدمت به خلق؛ آموزه‌ای بنیادین در قرآن و عترت

در این مراسم، سرکار خانم سیده زهره برقعی، مدیر جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها ضمن خوش‌آمدگویی به حاضران و تقدیر از برگزارکنندگان همایش، بر اهمیت گره‌گشایی از مشکلات مردم در تعالیم اسلامی تأکید کرد و گفت: در فرهنگ قرآن و عترت، خدمت به خلق خدا ثواب و ارزش بسیاری دارد و باید به‌عنوان یک فرهنگ عمومی در جامعه نهادینه شود.

وی با اشاره به حدیثی از امام علی (ع) خطاب به کمیل گفت: «امیرالمؤمنین تأکید می‌فرمایند که حتی در دل شب نیز برای رفع نیاز مردم بکوشید؛ زیرا شاد کردن دل یک مؤمن، زمینه‌ساز رحمت و نجات الهی در زمان سختی‌هاست.»

احسان، ریشه در عقل و ایمان دارد

برقعی با اشاره به مفاهیم نیکوکاری در قرآن کریم، تصریح کرد: احسان نه‌تنها یک فضیلت فردی، بلکه موتور محرک روابط اجتماعی، فرهنگی و حتی معنوی جوامع است. خردمندان در همه دوران‌ها کوشیده‌اند خود را با این ویژگی آراسته سازند.

وی افزود: اسلام با تکیه بر تقوا و پرهیزگاری، نیکوکاری را به‌عنوان یک مسئولیت دینی معرفی کرده است. این نگاه، بستری برای توسعه عدالت اجتماعی و همبستگی انسانی فراهم می‌کند.

نگاه اسلام به کرامت انسان، نگاهی ژرف، ریشه‌دار و جهان‌شمول است

مدیر جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها در بخش دیگری از سخنان خود به پیوند مفهومی حقوق بشر و تعالیم الهی اشاره کرد و گفت: پیش از آن‌که مفاهیم حقوق بشری در اسناد بین‌المللی مطرح شوند، در قرآن و سنت انبیاء الهی ریشه داشته‌اند. آیاتی مانند "مَن قَتَلَ نَفْسًا بِغَیْرِ نَفْسٍ..." بر حرمت جان انسان تأکید دارند؛ فراتر از مرزهای قومیت، مذهب و نژاد.

وی تاکید کرد: نگاه اسلام به کرامت انسان، نگاهی ژرف، ریشه‌دار و جهان‌شمول است. این نگاه بستری قدرتمند برای تعامل سازنده حوزه‌های علمیه با نهادهای بین‌المللی بشردوست همچون هلال‌احمر فراهم می‌کند.

هلال‌احمر، بازوی میدانی ارزش‌های الهی

برقعی با اشاره به مأموریت‌های انسانی جمعیت هلال‌احمر در یاری‌رسانی به آسیب‌دیدگان، مجروحان و آوارگان، این نهاد را نمونه‌ای عینی از به‌کارگیری مفاهیم الهی در عمل دانست.

وی افزود: هم‌افزایی میان اصول انسانی حقوق بشر و مبانی اسلامی، ظرفیت بزرگی برای تدوین پروژه‌های مشترک، آموزش‌های تخصصی و همگرایی در سطوح مختلف میدانی و علمی ایجاد می‌کند.

مروری بر پیشنهادهای گذشته برای تعامل حوزه و هلال‌احمر

مدیر جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها در ادامه به دستاوردها و محورهای مطرح‌شده در همایش سال گذشته اشاره کرد و گفت: در همایش گذشته، از زمینه‌های هم‌افزایی بیشتر میان حوزه‌های علمیه و هلال‌احمر سخن گفتم و پیشنهادهایی در زمینه طراحی دوره‌های آموزشی و پژوهشی در حوزه‌های "الهیات خدمت" و "فقه امداد" ارائه شد.

وی تأکید کرد که این موضوعات می‌توانند چارچوبی علمی و دینی برای اقدامات مشترک نهادهای امدادی و دینی ایجاد کنند و راهکارهایی عینی برای بحران‌های اجتماعی و انسانی ارائه دهند.

همایش سوم؛ آغاز فصلی تازه برای اقدام میدانی

برقعی در پایان گفت: پس از سه سال تلاش و برگزاری نشست‌ها و همایش‌ها، امروز دغدغه من ارتقای تعاملات حوزه و هلال‌احمر از سطح گفت‌وگو به سطح اقدام و عمل است. اکنون زمان آن رسیده است که این هم‌افزایی‌ها در میدانِ خدمت و جهاد جلوه‌گر شوند.

مدیر جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها با نگاهی به شرایط فعلی جهان تصریح کرد: در دورانی که بشر با بحران‌های متعددی همچون جنگ، فقر، تحریم و بی‌عدالتی دست‌وپنجه نرم می‌کند، وظیفه ماست که صدای مظلومان را به گوش جهانیان برسانیم. این امر تنها با همکاری میان نهادهای دینی و نهادهای انسان‌دوست ممکن خواهد بود.

مطالب مرتبط :

اشتراک گذاری:

نظرات

نظری هنوز ارسال نشده است

ارسال نظر

ارتباط با جامعة الزهرا(س)

  • نشانی: قم، سالاریه، بلوار بوعلی
  • مرکز تلفن: ۳۲۱۱۲۰۰۰
  • دورنگار: ۳۲۹۲۵۱۱۰
  • صندوق پستی: ۳۷۱۸۵۳۴۹۳
  • کد پستی: ۳۷۱۶۹۱۶۶۴۵